Uspješno provedena izložba “Diverterra”

Multimedijalna izložba Diverterra gostovala je u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Vinkovcima od 21. rujna do 19. listopada 2023. godine. Izložbu je posjetilo oko 500 učenika i mališana iz vinkovačkih osnovnih škola i vrtića, zajedno sa svojim učiteljicama i tetama. Izložba Diverterra postavljena je zahvaljujući suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, Zavodom za zaštitu okoliša i prirode te u suradnji s Gradskom čitaonicom i knjižnicom Vinkovci.

Izložba Diverterra bila je dostupna za razgled najavljenim vrtićkim i školskim grupama te slučajnim prolaznicima Gradske knjižnice i čitaonice. Djeca su imala priliku poslušati poučne priče avatara u obliku životinja (jež, morska kornjača, vidra, ris, dinarski voluhar, medvjed i pčela) putem tableta i slušalica. Dio mobilne izložbe sadržavao je i provjeru znanja nakon odslušanih “brojeva”, kao i bojanke i puzzle sa zanimljivim vrstama. Nije izostalo ni igre u prekrasnoj igraonici nove Gradske knjižnice i čitaonice. Izložba je povezala zabavu i edukaciju uz modernu tehnologiju koja je zasigurno neizostavni predmet pažnje djeci, s čime se složila i učiteljica 3. razreda Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića: “Zanimljivo je, teme su idealne za ovaj uzrast. Ovakvu pažnju moji učenici do sada nisu imali.”.
Svi su ushićeno i pažljivo istraživali o temama iz zaštite prirode i bioraznolikosti, o prijetnjama koje nam nose klimatske promjename, o slatkovodnim, šumskim, krškim i planinskim ekosustavima, klimi te ulozi pojedinca u zaštiti prirode, a kako su to djeca bila zaokupljena pogledajte u našim fotografijama u prilogu.

Gostujuća izložba broji već treću uspješnu godinu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a radujemo se i narednoj.

 

X
X