Edukacija

 

O nama

Želiš dogovoriti termin? Kontaktiraj nas

Djelatnici Javne ustanove provode edukaciju kao jednu od glavih zadaća. U cilju informiranja i edukacije djece vrtićkog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, ali i šire javnosti, svake godine obilježavaju određene važne datume u zaštiti prirode. U suradnji s vrtićima, osnovnim ili srednjim školam tijekom nastavne školske godine održavaju se stručne prezentacije na prigodne teme u zaštiti prirode.

U svojoj edukacijskoj ponudi Javna ustanova provodi i stručna vodstva, i terenske nastave na zaštićenim područjima, poučnim stazama, ali i na područjima ekološke mreže. Poučne staze idealno su mjesto za učenje i boravak u prirodi, a Javna ustanova ima nekoliko poučnih staza (poučnu stazu „Lože“, poučnu stazu „Virovi“, poučnu stazu u park šumi Kanovci te poučnu stazu uz Gorjanovićev praporni profil).

Također, djelatinici javne ustanove sudjeluju u davanju informacija i podizanju razine svijesti putem objava na društvenoj mreži i novinama, izrade brošura, edukativnih plakata te putem emisija na lokalnoj televiziji.

Ako želite dogovoriti posjet jednom od zaštićenih područja ili područja ekološke mreže, stručnu prezentaciju na jednu od tema zaštite prirode, slobodno nas kontaktirajte.

X
X