Dan planeta Zemlje

22. travnja diljem svijeta obilježavamo Dan planeta Zemlje. Ovogodišnja službena tema glasi “Investirajmo u naš planet”, nastavak je prošlogodišnje uspješne kampanje, a usredotočena je na ubrzavanje rješenja za borbu protiv klimatskih promjena te na aktiviranje svih – vlada država, građana i institucija. Klimatske promjene predstavljaju najveći izazov budućnosti čovječanstva pa ne iznenađuje činjenica da su iste u središtu pozornosti Dana planeta Zemlje.

ŠTO MOŽEŠ UČINITI?

Upravo ovaj slogan i pitanje bio je naš motiv za ovogodišnje održavanje poučnog predavanja i radionice učenicima Osnovne škole Josipa Lovretića iz Otoka. Osim stručnog predavanja kojeg su učenici poslušali, zajedno s djelatnicima škole izradili smo kreativne plakate, čistili školsko dvorište od smeća te posadili cvijeće koje će krasiti školu. Učenici su se upoznali i s opremom koju koristimo prilikom promatranja ptica.
Ovim putem pozivamo javnost da svojim odgovornim ponašanjem i aktivnostima doprinesu očuvanju okoliša i prirode, a u konačnici i planetu.

 

X
X